Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPreminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa

Preminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa

Odlazak vizionara Centrotransa

Jutros je u Sarajevu preminuo dr. Muhamed Šaćiragić, predsjednik Nadzornog odbora i dugogodišnji direktor Centrotransa. Imao je 75 godina. Ovu tužnu vijest potvrdili su iz kompanije Centrotrans.

Legendarni doprinos razvoju saobraćaja

Šaćiragić je svoj radni vijek posvetio Centrotransu, gdje je proveo skoro 50 godina. Njegov vizionarski pristup bio je ključan za obnovu i razvoj kompanije nakon rata. Sa svojim saradnicima, uspješno je obnovio vozni park i osigurao mnoga radna mjesta.

Uticaj na privredu i društvo

Kao dugogodišnji lider, postavio je temelje za funkcionisanje Centrotransa kakvog danas poznajemo. Nakon penzioniranja, preuzeo je važnu ulogu kao predsjednik Nadzornog odbora. Njegov doprinos razvoju saobraćaja u bivšoj Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini bio je neizmjeran.

Priznanja i ostavština

Šaćiragić je bio i pokretač obnavljanja komorskog djelovanja u Bosni i Hercegovini. Također, jedan je od osnivača Udruženja poslodavaca F BiH. Dobitnik je mnogih priznanja za doprinos razvoju privrede, sportskih kolektiva i saveza.

Informacije o komemoraciji

Mjesto i vrijeme komemoracije te ukopa bit će objavljeno naknadno. Njegov doprinos ostaje zauvijek urezan u sjećanju svih koji su ga poznavali i radili s njim.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -