Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPremijer Nihad Uk suočen s kritikama zbog neispunjenih obećanja

Premijer Nihad Uk suočen s kritikama zbog neispunjenih obećanja

Kritike prema Vladi Kantona Sarajevo

Premijer Nihad Uk i Vlada Trojke našli su se pod pritiskom zbog neispunjenih obećanja prema mladima. Zahiragić, poslanik, oštro je kritikovao trenutnu vlast, navodeći da je ovo najgora vlada u historiji Kantona Sarajevo. Prema njegovim riječima, premijer je lažno informirao mlade tokom cijele godine o dostupnosti subvencija.

Nema novca za mlade

Zahiragić je istakao da je novac za subvencije odobrila i Skupština Kantona. S obzirom na izjavu premijera Uka da nema sredstava, situacija je postala kritična za mlade ljude koji su se oslanjali na te finansijske potpore.

Zaboravljeni projekti i trošenje novca

Osim toga, Zahiragić je spomenuo bivšeg premijera Edina Fortu, koji je tvrdio da novca ima ako se ne krade. Prema navodima Zahiragića, na raspolaganju su bila milionska sredstva za razne projekte, ali nisu opravdana. Ove nejasnoće dodatno podižu tenzije između vlasti i građana.

Problemi s vodoopskrbom

U sklopu kritika, Zahiragić se osvrnuo i na problem redukcije vode u Sarajevu. Iako su problemi s vodoopskrbom prepoznati tijekom sušnog perioda, njihove posljedice i dalje su vidljive. Naglasio je nesposobnost resornog ministra i uprave VIK-a, uz opaske o sumnjivim kvalifikacijama ljudi na tim pozicijama.

Zaključak

Ova situacija ukazuje na neophodnu promjenu i bolje upravljanje sredstvima u Kantonu Sarajevo. Kritike koje upućuje Zahiragić traže odgovore od vlade i jasne planove za budućnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -