Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSedef Kabaš održava predavanje na Sarajevo Festu o slobodi medija

Sedef Kabaš održava predavanje na Sarajevo Festu o slobodi medija

Sedef Kabaš dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Jedna od najistaknutijih turskih novinarki, Sedef Kabaš, stiže u Bosnu i Hercegovinu. U nedjelju, 15. septembra, održat će predavanje na Sarajevo Festu. Predavanje će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 17 sati.

Tema predavanja: “Borba novinarstva s autoritarnim režimima”

Kabaš će govoriti o temi “Borba novinarstva s autoritarnim režimima”. Njezini nastupi privlače veliku pažnju zbog bogatog novinarskog iskustva i kontroverzi koje su je pratile. Ova novinarka ima više od tri decenije iskustva u medijima.

Kontroverze i hapšenje

Globalnu pažnju Kabaš je dobila 2022. godine kada je uhapšena zbog navodnog vrijeđanja predsjednika Turske, Recepa Tayyipa Erdoğana. Njen progon izazvao je burne reakcije u Turskoj i širom svijeta. Međunarodne organizacije za ljudska prava osudile su njen progon, ističući važnost slobode medija.

Važnost predavanja na Sarajevo Festu

Na ovogodišnjem Sarajevo Festu, koji nosi temu “Sekularna!”, očekuje se da će Kabaš podijeliti svoja iskustva iz Turske. Pitanja slobode medija i ljudskih prava postaju sve važnija u regiji i svijetu.

Zaključak

Predavanje Sedef Kabaš jedno je od ključnih dešavanja festivala. Njeno prisustvo u Bosni i Hercegovini će dodatno osvježiti diskusiju o slobodi govora i nezavisnom novinarstvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -