Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGratz naglašava potrebu za unapređenjem sadržaja za djecu u općini Centar

Gratz naglašava potrebu za unapređenjem sadržaja za djecu u općini Centar

Problem odsustva sadržaja za djecu

Benjamin Gratz, kandidat za općinskog vijećnika, ukazuje na ozbiljan problem odsustva prostora za igru i sadržaja za djecu u općini Centar. Zbog trenutne situacije, djeca su prinuđena da se igraju na opasnim lokacijama kao što su zapušteni platoi i ulice. Ovo stanje uskraćuje im priliku da se socijaliziraju i razvijaju svoje potencijale.

Planovi za izgradnju sportskih terena i igrališta

Gratz je izrazio svoje namjere da, ukoliko bude izabran, pokrene projekte koji će riješiti ovaj problem. Njegov plan uključuje izgradnju sportskih terena u svim mjesnim zajednicama. Također, predviđena je masovna izgradnja dječijih igrališta, koja će pružiti sigurnije okruženje za igru.

Inspiracija iz postojećih sportskih kompleksa

U videu u kojem predstavlja svoju viziju, Gratz pravi usporedbu između trenutnog stanja u parku Betanija/Jezero i sportsko-rekreativnog kompleksa Safet Zajko. Ovaj kompleks nudi sadržaje za cijelu porodicu, uključujući djecu, omladinu i penzionere, te predstavlja model koji Gratz želi implementirati u općini Centar.

Završna misao

Gratz zaključuje da bi izgradnja sličnog kompleksa znatno poboljšala kvalitet života u općini Cenatar, čineći je ljepšim i sigurnijim mjestom za življenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -