Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisDavis Cup: Reprezentacija BiH protiv Tajvana u uzbudljivom dvoboju

Davis Cup: Reprezentacija BiH protiv Tajvana u uzbudljivom dvoboju

Početak duela u Prvoj svjetskoj grupi

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je svoju borbu u prvoj rundi Prve svjetske grupe. Ova uzbudljiva, međutim, izazovna utakmica protiv Tajvana igra se na tri dobijena meča.

Mirza Bašić u teškom meču

Domaći predstavnik Chun Hsin Tseng ostvario je pobjedu nad Mirzom Bašićem rezultatom 2:1. Meč je trajao više od dva sata i bio je izuzetno napet, s razvojem situacije koji je izazvao brojne preokrete.

Bašić je uspio osvojiti drugi set, ali je treći odlučujući set završio sa rezultatom 6:4 u korist Tajvanca. Ova borba bila je fizički iscrpljujuća i puna neizvjesnosti, a završila je nekoliko poena na kraju.

Damir Džumhur na terenu

Sljedeći na teren izlazi najbolji bh. teniser, Damir Džumhur. On će imati priliku da poravna rezultat na 1:1 ukoliko pobijedi Wu Tung Lina. Ova utakmica predstavlja ključnu priliku za BiH u Davis Cupu.

Šanse za proboj u elitnu diviziju

Prvenstvo se igra kroz ukupno 12 duela Prve svjetske grupe. Pobjednici će imati šansu da se kvalificiraju za ulazak u elitnu diviziju Davis Cupa. S druge strane, poraženi iz današnjih mečeva morat će se boriti u play-offu za opstanak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -