Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHJutarnje Temperature u Bosni i Hercegovini Drastično niže nego prethodnih dana

Jutarnje Temperature u Bosni i Hercegovini Drastično niže nego prethodnih dana

Hladno Jutro širom BiH

Ovo jutro u Bosni i Hercegovini donijelo je znatno niže temperature nego prethodnih dana. Bez obzira na to, meteorolozi su unaprijed najavili ovakva očekivanja.

Mjerenja Temperatura u Različitim Gradovima

Na većini područja naše zemlje, jutarnje temperature ne prelaze deset stepeni. U Mostaru, Trebinju i Neumu izmjereno je 13 stepeni, dok je u Stocu zabilježeno 12 stepeni.

U Bihaću je jutros tek osam stepeni, dok u Banjoj Luci temperatura iznosi devet. U Bugojnu i Jajcu zabilježeno je svega šest stepeni, a slične vrijednosti su i u Kladnju i Konjicu.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici, gdje se temperatura spustila na četiri stepena, dok je na Kupresu zabilježeno svega dva stepena.

Vremenska Prognoza za Dani Koji Dolaze

Prema najavama meteorologa, tokom dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati širom zemlje, a na planinama se očekuje i snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature će varirati od pet do 11 stepeni, dok će na jugu dosegnuti do 14 stepeni.

U Sarajevu je također oblačno sa kišom, a jutarnja temperatura iznosi oko pet stepeni, dok se očekuje najviša dnevna temperatura od oko devet stepeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -