Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKonsultacije HDZ-a BiH s OESS-om o Lokalnim izborima

Konsultacije HDZ-a BiH s OESS-om o Lokalnim izborima

Razgovori o izbornom procesu

Predstavnici HDZ-a BiH održali su sastanak s izaslanstvom misije OESS/ODIHR. Sastanku su prisustvovali dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović i glavni sekretar Goran Božić, kao i voditeljica misije Corien Jonker te politički analitičar Nicholas Jahra.

Teme razgovora

Na sastanku se razgovaralo o važnosti očuvanja izborne volje kroz kontrolu izbornog procesa. Zvaničnici su također diskutovali o položaju žena u politici i stranačkim kampanjama. Filipović je istaknula značaj zaštite političkog dijaloga kako bi BiH nastavila napredovati prema Evropskoj uniji.

Prioriteti HDZ-a BiH

Dopredsjednica Filipović naglasila je da je vjerodostojnost izbornog procesa od ključne važnosti. Ona je naglasila kako BiH treba osigurati demokratske standarde koji odražavaju volju građana. Također, HDZ BiH intenzivno radi na povećanju zastupljenosti žena u političkom životu.

Očekivanja od Lokalnih izbora

Glavni sekretar Goran Božić osvrnuo se na trenutne stranačke procese. On je naglasio važnost pridržavanja novih izbralnih pravila i smjernica. Božić je takođe ukazao na neophodnost osiguranja jednakih prava za sve učesnike izbornog procesa.

Završna izjava

Završavajući sastanak, zvaničnici su potvrdili zajedničku namjeru da izbori prođu u najboljem redu u svim sredinama. Svi su se složili da izborni proces mora biti proveden u skladu s najvišim standardima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -