Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHLjetna škola perzijskog jezika privukla studente iz 11 zemalja

Ljetna škola perzijskog jezika privukla studente iz 11 zemalja

Uspjeh Ljetne škole perzijskog jezika

Ove godine, Ljetna škola perzijskog jezika pri Saadi fondaciji okupila je 49 polaznika iz jedanaest različitih zemalja. Polaznici dolaze iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Turske, Rusije, Armenije, Gruzije, Turkmenistana, Kazahstana, Pakistana, Bangladeša i Tajlanda.

Učešće iz Bosne i Hercegovine

Među učesnicima, devet polaznika predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Od njih, sedam su studenti Katedre za perzijski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Program i aktivnosti

Program Ljetne škole podijeljen je u dva dijela: učenje jezika i obučavanje predavača. Bh. studenti su učestvovali u oba programa, a otvorenju škole prisustvovao je dr. Hadad Adel, predsjednik Fondacije Saadi.

Delegacija Ministarstva za nauku, istraživanja i tehnologiju IR Iran i predstavnici iranskih medija također su prisustvovali ovom važnom događaju.

Kulturne aktivnosti i iskustvo

Kako bi učesnici doživjeli Iran na što bolje načine, organizovane su posjete kulturno-historijskim znamenitostima. Učesnici su obišli palače Nijavaran i Golestan, tornjeve Azadi i Milad, te Veliki teheranski bazar.

Tokom tri sedmice, studenti su poboljšali svoje jezičke vještine i upoznali se sa iranskom kulturom, civilizacijom i toplim gostoprimstvom Iranaca. Njihova iskrena ljubav prema Bosni i Hercegovini dodatno je obogatila ovo iskustvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -