Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKontroverze oko imenovanja Slobodana Radinkovića na čelo SIPA-e

Kontroverze oko imenovanja Slobodana Radinkovića na čelo SIPA-e

U političkim krugovima BiH, imenovanje Slobodana Radinkovića na poziciju direktora SIPA-e postalo je predmet rasprava i sumnji. Ministar sigurnosti Nenad Nešić potvrdio je da će Radinković biti predložen za ovu važnu funkciju.

Spekulacije među ministrima Trojke

Nakon Nešićeve objave, pojavile su se spekulacije o mogućem neslaganju među ministrima iz Trojke. Emir Konaković, Suad Helez i Igor Forto će, najvjerovatnije, zauzeti stav protiv Radinkovića zbog njegovih navodnih povezanosti sa kriminalnim miljeom.

Nezadovoljstvo s Nešićevim prijedlogom

Informacije sugeriraju da će bošnjački ministri i njihovi partneri tražiti alternativnog kandidata. Očekuje se da će u ponedjeljak objasniti razloge za svoj stav prema Nešićevom prijedlogu.

Rang-lista kandidata za mjesto direktora

Na rang-listi za direktora SIPA-e, prvoplasirani je Darko Ćulum, trenutni direktor koji se priprema za penziju. Ljubiša Pandurević, blizak Nešiću, bio bi drugi, a Radinković je treći na toj listi.

Podrška različitih političkih grupacija

Nešić i određeni krugovi iz SNSD-a, predvođeni Sanjom Vulić i Obrenom Petrovićem, podržavaju Radinkovića. S druge strane, Ćulum uživa podršku SNSD-ove struje okupljene oko Nebojše Radmanovića.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -