Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo traže povećanje satnice na 3,7 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo traže povećanje satnice na 3,7 KM

Povećanje satnice na 3,7 KM

Tri sindikata radnika u zdravstvu okupili su se ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo. Njihov zahtjev je povećanje satnice na 3,7 KM. Okupljeni su postavili šator kako bi izrazili svoje potrebe i zahtjeve.

Podrška ministra zdravstva

Ministar zdravstva KS, Enis Hasanović, obratio se zdravstvenim radnicima. On je izrazio podršku njihovim naporima. Tokom razgovora s premijerom, ministar je istakao apsolutnu podršku za poboljšanje radnih uvjeta.

Hasanović ističe važnost zadovoljstva radnika

Hasanović je rekao da je žao što su zdravstveni radnici vani, posebno jer pada kiša. Smatra da njihova borba vodi ka boljem zdravstvenom sistemu. “Zadovoljan zdravstveni radnik prebrodiće sve izazove i pružiti kvalitetnu uslugu”, kazao je ministar.

Budžet i sredstava za plaće

Osim podrške, ministar je komentarisao trenutnu situaciju sa budžetom. Premijer je naveo da trenutno nema sredstava, ali je istakao da se plaće isplaćuju iz sredstava ZZO. Prema njegovim riječima, dovoljno je sredstava za ispunjenje zahtjeva radnika.

Zaključak i potpis podrške

Na kraju, ministar Hasanović je dao potpis podrške zdravstvenim radnicima u Kantonu Sarajevo. On je uvjeren da će njihova borba rezultirati pozitivnim promjenama unutar zdravstvenog sistema.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -