Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNarod i Pravda započela kampanju u Novom Gradu predvođena Dinom Okerićem

Narod i Pravda započela kampanju u Novom Gradu predvođena Dinom Okerićem

Početak kampanje

U Multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad, stranka Narod i Pravda (NiP) svečano je otvorila svoju kampanju. Na čelu liste NiP-a za Općinsko vijeće je Dino Okerić. Ova stranka je podržala i kandidaturu Mirze Selimbegovića za načelnika Novog Grada.

Obraćanje predsjednika Kantonalnog odbora

Elvedin Okerić, predsjednik Kantonalnog odbora NiP-a, istakao je važnost dolaska u svaku mahalu i kuću. On je naglasio kako su građani uživali u konkretnim benefitima od strane Vlade Kantona Sarajevo.

“S ponosom ulazimo u sve mahale sa rezultatima koji su vidljivi”, rekao je Okerić, ističući primjere pomoći poput 15.000 KM za porodilje i besplatnih udžbenika.

Sukob između kandidata

Okerić je najavio sukob dva koncepta na izborima 6. oktobra. Govorio je o Semiru Efendiću, koji je izgubio podršku 2020. godine, i Mirzi Selimbegoviću, koji je okupio većinu i uspio zadržati stabilnost.

Selimbegović se osvrnuo na prošle izbore, naglašavajući da su im tada pobjedu oteli oni koji su kočili promjene. “Ove godine ćemo pobijediti, svi mi”, poručio je Selimbegović.

Razvoj Novog Grada

Selimbegović je ukazao na usporen razvoj Novog Grada u odnosu na susjedne općine, poput Ilidže. Apostrofirao je važnost zajedništva i podrške progresivnim promjenama za razvoj cijelog područja.

Njegova poruka je jasna: “Promjene dolaze samo kada se zajedno odlučimo raditi za ovu državu i narod.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -