Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHAmCham BiH pokreće humanitarnu kampanju za pomoć djeci i ranjivim grupama

AmCham BiH pokreće humanitarnu kampanju za pomoć djeci i ranjivim grupama

Zadovoljstvo generalnog sekretara

Generalni sekretar AmCham BiH, Nedim Hamzić, izrazio je zadovoljstvo velikim prisustvom kompanija na današnjem događaju. Istakao je da je društveno odgovorno poslovanje značajan aspekt razvoja zajednice.

Obilježavanje 20 godina društveno odgovornog djelovanja

“Društveno odgovorno poslovanje nije novina u našoj zemlji”, naglasio je Hamzić. Prije dvije godine, AmCham je proslavio 20 godina uspješnog rada u ovom sektoru, okupivši privrednike iz cijele BiH.

Kampanja prikupljanja sredstava

Kampanja prikupljanja sredstava otvorena je do 10. novembra 2024. godine. Kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine imaju priliku učestvovati i donirati sredstva za osam odabranih udruženja.

Udruženje Iskra iz Banja Luke

Jedno od udruženja koje će primiti donaciju je Iskra iz Banja Luke. Ovo udruženje pruža psihosocijalnu pomoć djeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima. Tatjana Stojičić, predsjednica Upravnog odbora, istaknula je važnost podrške AmCham-a.

Uključivanje više porodica u rehabilitaciju

“Podrška AmChama nam mnogo znači, jer uz dodatna sredstva možemo uključiti više porodica u naše rehabilitacijske kampove”, rekla je Stojičić.

Vedri osmijeh iz Mostara

Udruženje roditelja i djece s poteškoćama u razvoju “Vedri osmijeh” iz Mostara također će biti dio ove kampanje. Oni više od dvije decenije pružaju podršku osobama s invaliditetom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -