Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVlada Federacije BiH donosi nove uredbe i odluke za poboljšanje državne službe

Vlada Federacije BiH donosi nove uredbe i odluke za poboljšanje državne službe

Uredba o polaganju ispita za državne službenike

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Agencije za državnu službu donijela novu Uredbu. Ova Uredba uređuje uvjete, načine i programe polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate. Također, određuje se sastav i rad Komisije za utvrđivanje pitanja za polaganje ispita.

Obavještavanje kandidata o ispitima

Pored kriterija polaganja ispita, Uredba se fokusira i na način obavještavanja kandidata o rezultatima. Uredi se postupak žalbi kandidata, čime se želi osigurati transparentniji izborni proces za državnu službu.

Prostori na privremeno korištenje

Na prijedlog Službe za zajedničke poslove, donesene su odluke o davanju poslovnog prostora na privremeno korištenje. Prostorije su dodijeljene JU Gradska biblioteka Visoko i Udruženju žena „Gračaničko keranje”.

Odobrena sredstva za sport i biznis

Federalna vlada je odobrila 15.000 KM za održavanje 13. Međunarodnog sportskog simpozija “Simposar” u Sarajevu. Također, sredstva su odobrena i za 2. Centralni Business Forum u Vitezu za 2024. godinu.

Kadrovska rješenja i imenovanja

Vlada je imenovala privremeni Upravni odbor Agencije za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru. U odboru su Edin Perenda kao predsjednik, te članovi Dragan Kazazić, Dragan Meter, Ozana Bolić i Ivan Bešlić.

Također, data je suglasnost za imenovanje Amela Kovačevića za generalnog direktora BH Telecoma Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -