Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZukan Helez: Lokalni izbori i unapređenje Oružanih snaga BiH

Zukan Helez: Lokalni izbori i unapređenje Oružanih snaga BiH

Ministar odbrane o aktuelnim nabavkama

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez iz SDP-a, na društvenim mrežama je govorio o lokalnim izborima koji se održavaju narednog mjeseca. Helez je naglasio da je trenutno u toku proces nabavke turskih bespilotnih letjelica Bayraktar za Oružane snage BiH. Prema njegovim riječima, njegov fokus je unapređenje Oružanih snaga i jačanje domovine.

Osuda napada na ministra i njegovu porodicu

Helez se osvrnuo na napade članova SDA prema njemu i njegovoj porodici, posebno u predizbornom periodu. On je istakao da takvi napadi imaju za cilj da skrenu pažnju s vlastitog nerada. “Bugojno je među nerazvijenijim općinama zbog takve politike”, rekao je Helez.

Postignuća na poziciji ministra

Tokom svog mandata, Helez je usvojio zakon koji je omogućio 50.000 demobilisanih boraca da dobiju penziju. Također se osvrnuo na svoj uspjeh u kompaniji Binas, gdje je broj radnika udvostručen. “Radnicima su isplaćena sva dugovanja, te su povećane plate”, naglasio je Helez.

Posvećenost domovini

Ministar je izrazio ponos na svoju porodicu i istakao da radi na jačanju Bosne i Hercegovine. Odbacio je sve napade i naglasio da će se nastaviti boriti protiv svih negativnih uticaja koji prijete stabilnosti zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -