Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova rješenja za zdravlje djece u Kantonu Sarajevo

Nova rješenja za zdravlje djece u Kantonu Sarajevo

Izbjegavanje posjeta Dispanzerima

JU Dom zdravlja je dijelila informacije o trenutnoj situaciji u Dispanzeru za predškolsku i školsku djecu. Zbog sezonskih zaraza, mnogi roditelji izbjegavaju posjete. Strah od novih virusa utiče na odluke roditelja o liječenju djece.

Premještanje Dispanzer djeteta

Kako bi se riješio problem, planirano je preseljenje Dispanzer za školsku djecu i omladinu Kumrovec. Njihovo novo mjesto bit će objekat Saraj Polje. Ovdje će se zdrava djeca nalaziti odvojeno od bolesne.

Nova lokacija za predškolsku djecu

Dispanzer za predškolsku djecu preselit će se u zgradu Kumrovec. Pedijatri će na jednoj strani vršiti preglede bolesne djece. Na drugoj strani će se nalaziti vakcinalni punkt za imunizaciju.

Radno vrijeme vakcinalnog punkta

Vakcinacija će se vršiti u dvije smjene, što omogućuje roditeljima pristup tokom cijelog radnog dana. Ovo će olakšati imunizaciju djece iz svih općina u Kantonu Sarajevo.

Prioritet zdravlja djece

Menadžment JU Dom zdravlja, uz podršku Ministarstva zdravstva KS i ministra Enisa Hasanovića, donio je ovu odluku kako bi se prioritizirala najmlađa populacija.

“Razdvajanjem zdrave i bolesne djece spriječit ćemo širenje virusnih oboljenja,” poručuju iz JU Dom zdravlja. Ova promjena bi trebala pozitivno utjecati na zdravlje djece u ovom kantonu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -