Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPremijer Goražda osigurao besplatan prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola

Premijer Goražda osigurao besplatan prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola

Obezbijeđen besplatan prijevoz učenicima

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, Edin Ćulov, potpisao je okvirni sporazum o pružanju usluga cestovnog prijevoza učenika. Ovim sporazumom, iz budžeta kantona će biti izdvojeno 918.520 KM.

Pojedinosti sporazuma

Sporazum osigurava besplatan prijevoz za učenike koji žive na udaljenosti većoj od četiri kilometra od škole ili prvog autobuskog stajališta. Oko 200 učenika imaće prema ovoj odluci besplatan prijevoz.

Saradnja s prevoznicima

Okvirni sporazum potpisan je s firmom ATTP „Centroprevoz“ d.o.o Goražde za Lot 1, koji obuhvata osam relacija. Za Lot 1 ukupna vrijednost iznosi 691.376,40 KM. Za Lot 2, gdje je partner firma „DRINA-BUS“ d.o.o Foča-Ustikolina, iznos je 227.143,80 KM.

Finansijska podrška za učenike s posebnim potrebama

Vlada BPK Goražde takođe je donijela odluku o novčanoj naknadi za učenike osnovnih i srednjih škola koji pješače četiri ili više kilometara do škole. Učenici s posebnim potrebama imat će pravo na sličnu naknadu, bez obzira na mjesto stanovanja.

Osnovni cilj: kvalitetnija nastava

Ove mjere će omogućiti da svi učenici imaju riješen prijevoz, čime se stvaraju bolji uslovi za kvalitetno odvijanje nastavnog procesa u BPK Goražde.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -