Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIzetbegović komentira kontroverzne izjave i stanje u BiH

Izetbegović komentira kontroverzne izjave i stanje u BiH

Reakcije na kontroverzne izjave

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije, osvrnuo se na nedavne izjave političara iz Hercegovine. Izetbegović smatra da takve izjave nisu primerene i ne odražavaju stvarnu situaciju među Bošnjacima. On je rekao da, iako su frustracije razumljive, takve izjave ne bi trebale biti izgovorene.

Tvrdi da su svi jednaki

Izetbegović je istakao da su svi građani BiH jednaki te da su stigle brojne reakcije na izjave reprezentanata na gradskom nivou. Pozvao je na veću uzajamnu podršku i razumijevanje među svim narodima.

Kritika prema Miloradu Dodiku

Tokom razgovora Izetbegović se osvrnuo i na Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske. Naveo je da je Dodik prešao “crvene linije” te da mu je mnogo toga oprošteno u prošlosti. Izetbegović je kazao da je proces suđenja Dodiku u završnoj fazi, a da će sve što je učinjeno biti sankcionisano prema zakonu.

Izjava prve žene FBiH

Na kraju, Izetbegović je komentirao izjavu predsjednice FBiH, koja je istakla da BH-Gas ne može raditi na Južnoj interkonekciji. Ova izjava, prema njegovim riječima, ukazuje na problem teritorijalne nadležnosti unutar FBiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -