Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSrebrenica na lokalnim izborima: Hamdija Fejzić najavljuje borbu za pravdu

Srebrenica na lokalnim izborima: Hamdija Fejzić najavljuje borbu za pravdu

Izborna scena u Srebrenici

U Srebrenici se lokalni izbori privlače posebnu pažnju javnosti. Iako su veći gradovi uvijek u fokusu, Srebrenica se ističe s konkurencijom između 17 političkih stranaka.

Kandidati za načelnika

Za mjesto načelnika Srebrenice kandidati su Miloš Vučić, nezavisni Aleksandar Simić, i Hamdija Fejzić kao predstavnik probosanskih stranaka. Hamdija Fejzić ističe da se nikad neće predati i da postoje šanse zahvaljujući novim pravilima izbornog zakona.

Kontrola i transparentnost

Fejzić je naglasio da će na sedam izbornih mjesta biti obezbijeđena kontrola identifikacije i skener prilikom brojanja glasova. Ove mjere su dio pilot-projekta koji treba osigurati poštenije izbore.

Izborna dinamika i pritisak iz Srbije

U Srebrenici se često govorilo o dolasku autobusa iz Srbije tokom izbornog dana. Fejzić upozorava da veliki broj glasača dolazi iz drugih područja i ne poznaje stvarne probleme Srebrenice.

Saradnja među probosanskim strankama

Prema Fejziću, saradnja među probosanskim strankama je dobra. Složili su se oko zajedničkog kandidata, a on vjeruje da neće biti problema tokom izbora.

Nadamo se mirnim izborima

Hamdija Fejzić se nada da će izbori proći bez tenzija i da će biti drugačiji od prethodnih. Naglašava važnost zajedništva među strankama i smanjenje tenzija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -