Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGoražde dobija nova stambena rješenja: Svečanost otvorenja projekta vrijedan 2,6 miliona KM

Goražde dobija nova stambena rješenja: Svečanost otvorenja projekta vrijedan 2,6 miliona KM

Svečana ceremonija u Goraždu

U Goraždu je održana svečanost povodom početka realizacije važnog stambenog projekta. Svečanosti su prisustvovali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vrijednost i značaj projekta

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 2,6 miliona KM. Grad Goražde izdvojio je 124.000 KM za ovaj važan cilј. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, čime se pokazuje posvećenost rješavanju stambenih potreba građana.

Izjave zvaničnika

Federalni ministar Nerin Dizdar naglasio je važnost trajnog zatvaranja kolektivnih centara. Kako je rekao, cilj Vlade Federacije BiH je pružiti dostojanstvena stambena rješenja za sve porodice. “Danas dijelimo sreću sa korisnicima i lokalnim vlastima,” dodao je.

Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović, istakao je značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu. “Ovo je jedan od najvažnijih projekata u Goraždu. Vlada Federacije BiH je najveći investitor u naš grad,” rekao je Imamović. Također je naglasio da su konkretne podrške Vlade FBiH osjetile i najranjivije kategorije porodica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -