Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGoražde: Dvadeset četiri porodice dobile ključeve novoizgrađenih stanova

Goražde: Dvadeset četiri porodice dobile ključeve novoizgrađenih stanova

U Gradu Goražde danas je održana svečanost povodom dodjele ključeva za 24 novoizgrađena stana. Ove nekretnine se nalaze u naselju Splavište, a korisnici su porodice koje su ranije boravile u kolektivnim centrima.

Projekt CEB II

Izgradnja ovih stanova je dio projekta CEB II pod nazivom „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“. Ovaj projekat provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa lokalnim vlastima.

Korisnici iz Goražda

Jedan od korisnika, Mirsad Rašidović, izrazio je zadovoljstvo i rekao: „Ovo je najbolji poklon, sutra mi je rođendan i ovo je poklon za cijeli život.“ Njegova porodica konačno ima svoj krov nad glavom nakon godina borbe za smještaj.

Financiranje projekta

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 2.624.000 KM. Od toga, 2.500.000 KM su kreditna sredstva CEB-a, dok je 124.000 KM osiguro Grad Goražde. Federalni ministar Nerin Dizdar istakao je važnost ovog projekta za Goražde.

Nastavak rada na stambenim projektima

Gradonačelnik Ernest Imamović najavio je da će Grad Goražde i dalje raditi na izgradnji stambenih jedinica za socijalno stanovanje. Do sada je ukupno izgrađeno 139 novoizgrađenih stambenih jedinica u gradu.

U Federaciji BiH trenutno se realizuje izgradnja 214 stambenih jedinica, a do sada je useljeno 931 stambene jedinice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -