Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSindikat zdravstva u akciji: Blokade saobraćaja zbog nedovoljnog povećanja satnice

Sindikat zdravstva u akciji: Blokade saobraćaja zbog nedovoljnog povećanja satnice

Sindikati nastavljaju proteste ispred zgrade Vlade KS

Predstavnici sindikata zdravstva već drugi dan protestuju ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo. Ova akcija je reakcija na izjavu premijera Nihada Uka. Sindikat tvrdi da Uk nije dobro shvatio njihove zahtjeve.

Premijer ne razumije zahtjeve sindikata

Sindikati su istakli da premijer nema potpunu informaciju o stanju u zdravstvu u KS. Naglasili su da bi se trebao konzultirati s ministrom zdravstva, koji nije prisustvovao nedavnoj konferenciji. Prema riječima predstavnika sindikata, tražili su povećanje satnice na 3,70 KM, dok su oni drugi tražili ponudu iznad 3,25 KM.

Bez kompromisa: Odbijen prijedlog o povećanju satnice

Nihad Uk je, međutim, jasno poručio da neće doći do povećanja satnice. Objasnio je razloge zašto smatra da to nije moguće. Sindikati smatraju da njegova odluka ne može biti konačna, jer se radi o više od 7.000 radnika kojima je stanje u zdravstvu od presudne važnosti.

Najavljene blokade saobraćaja i generalni štrajk

Sindikati su najavili da će, ukoliko se zahtjevi ne ispune, organizirati blokade saobraćaja i generalni štrajk. Ova akcija planirana je za petak, a predstavnici sindikata izjavili su da će učiniti sve da ostvare svoje ciljeve. Njihov glas će se čuti, tvrde, i ne bi trebao ostati ignorisan.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -