Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova dječija igrališta u Grapskoj: Poboljšanje uslova za igru i razvoj

Nova dječija igrališta u Grapskoj: Poboljšanje uslova za igru i razvoj

Otvorenje igrališta u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić”

Učenici područne škole Grapska, smještene u okviru Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, dobili su novo dječije igralište. Ovo igralište će služiti kao prostor za druženje i rekreaciju, čime se unapređuje kvalitet života u ovom ruralnom području.

Investitori i važnost projekta

Projekt su podržali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Udruženje građana “Ostanak i ekonomski razvoj Grapska Gornja”. Ova inicijativa predstavlja značajan korak ka poboljšanju uslova za igru i razvoj djece u lokalnoj zajednici.

Prisutni na svečanom otvorenju

Svečanom otvorenju igrališta prisustvovali su ministar Sevlid Hurtić, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, direktor škole Ljubiša Blagojević i poslanik Amir Hurtić. Njihova prisutnost naglašava važnost ovakvih projekata za lokalnu zajednicu.

Poruka ministra Hurtića

Ministar Hurtić je istakao da igralište simbolizira posvećenost unapređenju života djece u ruralnim zajednicama. Kroz ovakve projekte se stvara sigurno okruženje za najmlađe, pružajući im priliku za zdrav i kvalitetan razvoj.

Planovi za budućnost

Ministar je dodao kako će ovakvi projekti biti prioritet i u budućnosti, s ciljem unapređenja infrastrukture u cijeloj Bosni i Hercegovini. Novo igralište rezultat je uspješne saradnje između državnih institucija i lokalne zajednice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -