Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSkandali u BiH: Korupcija, NATO i Sportski događaji u fokusu

Skandali u BiH: Korupcija, NATO i Sportski događaji u fokusu

Korupcija na vrhu

U današnjem izdanju “Dnevnog avaza”, građani BiH mogu pročitati o najnovijim hapšenjima u aferi visoke korupcije. Pet osoba, uključujući Elmedina Volodera, bivšeg direktora Autocesta FBiH, uhapšeno je zbog sumnji na malverzacije tokom izgradnje autoputa kod Žepča.

Nikšićeva borba s korupcijom

Izvori iz “Dnevnog avaza” navode da je Isak želio preuzeti Nikšićevu inicijativu u borbi protiv korupcije. Nikšić je podnosio zahtjeve Tužilaštvu, postavljajući važna pitanja o trasi autoputa.

Ambasada SAD o članstvu u NATO-u

U svojim izjavama, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država naglašava da članstvo u NATO-u mora biti zarađeno. Ova izjava dolazi u trenutku kada se očekuju promjene u sigurnosnoj politici regije.

Intervjui sa istaknutim ličnostima

“Dnevni avaz” donosi ekskluzivni intervju sa britanskim rediteljem Džejmsom Votkinsom. On ističe da je svijet komplicirano mjesto i dijeli svoja iskustva iz filmske industrije.

Razvoj poduzetništva u BiH

Intervju sa Izudinom Ahmetlićem, vlasnikom “Hifa-Oila”, pruža uvid u uspješne poslovne priče. Ahmetlić ističe kako je njegov poslovni imperij krenuo od 6.600 KM i danas obuhvata 20 kompanija.

Smanjenje troškova zaduženja

Pitanje pada kamatnih stopa u Bosni i Hercegovini ostaje u središtu pažnje. Građani se pitaju kuda vode ekonomske politike.

Sport i promocija Sarajeva

Na kraju, ističemo najavu 10. vertikalnog maratona “Avaz Tower Running” koji će promovirati Sarajevo. Trener Islam Đugum obećava spektakl koji će spojiti sport i kulturu.

Za više detalja, čitajte današnje printano izdanje ili posjetite digitalnu platformu Avaza.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -