Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKandidati za Načelnika Sarajevskog Kantona Predstavljaju Svoje Vizije

Kandidati za Načelnika Sarajevskog Kantona Predstavljaju Svoje Vizije

Kandidati i Njihove Politike

Srđan Mandić, kandidat Naše stranke uz podršku SDP-a, trenutno obnaša funkciju načelnika. Njegov protivnik Denis Gratz dolazi iz DF-a, uz podršku SDA i SBiH. Gratz je federalni zastupnik i prvi put učestvuje u utrci za općinskog načelnika.

Teme Diskusije

Oba kandidata osvrnula su se na protekle četiri godine i planove za budućnost. Rekonstrukcija stadiona Koševo istaknuta je kao ključna tema. Također, diskutirali su o obnovi kanalizacijske mreže i procesu gasifikacije, koji je bio izvor neslaganja.

Infrastrukturni Projekti i Bliska Saradnja

Kandidati su razmijenili mišljenja o infrastrukturnim i kapitalnim projektima koji su važni za razvoj lokalnih zajednica. Osvrnuli su se na ono što je već urađeno i naglasili potrebu za unapređenjem određenih sektora.

Stavovi o Sarajevu i Bh. Povorku Ponosa

Na kraju, Mandić i Gratz su odgovorili na pitanja o direktnom izboru gradonačelnika Sarajeva i podršci Bh. povorci ponosa. Njihovi odgovori otkrivaju stavove o važnim društvenim pitanjima.

Rezultati Anketiranja

Naša anketa provedena na Instagramu pokazala je da oba kandidata uživaju jednako povjerenje građana. Ovo ukazuje na podijeljene mišljenje među stanovnicima Sarajevskog Kantona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -