Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBožo Stjepić: Novi Preletač na Političkoj Sceni Tuzle

Božo Stjepić: Novi Preletač na Političkoj Sceni Tuzle

Preletači u Bosni i Hercegovini

Politička scena Bosne i Hercegovine nerijetko je obilježena preletačima. Ovi političari često mijenjaju stranačku pripadnost, čime izazivaju mnoge kontroverze. Jedan od najnovijih primjera je Božo Stjepić, koji se pridružio Stranci demokratske akcije (SDA) za nadolazeće lokalne izbore.

Božo Stjepić: Od HDZ-a do SDA

Božo Stjepić je ranije bio kandidat sa liste HDZ-a za Gradsko vijeće Tuzle. Njegova odluka da pređe u SDA pokazuje da mu nije problem promijeniti političku orijentaciju. Iako ove stranke privlače različita biračka tijela, Stjepić se odlučio na ovaj hrabar korak.

Biografija Bože Stjepića

Rođen 1982. godine u Tuzli, Stjepić je po zanimanju medicinski tehničar. Srednje obrazovanje završio je u JU Srednja Medicinska škola. Njegova sportska karijera također zaslužuje pažnju, kao bivši kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju.

Stjepić je 1999. godine postao kadetski prvak BiH u kuglanju, a godinu dana kasnije osvojio je drugo mjesto u izboru sportiste godine. Trenutno radi u Domu zdravlja “Mustafa Šehović” u Tuzli.

Očekivanja u predstojećim izborima

Predstojeći lokalni izbori donose brojne izazove. Mnogi građani Tuzle prate s pažnjom kandidate poput Bože Stjepića. Njegove odluke mogle bi uticati na političku klimu regiona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -