Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaradnja između Federacije BiH i EBRD-a: Nova direktorica u fokusu

Saradnja između Federacije BiH i EBRD-a: Nova direktorica u fokusu

Delegacija EBRD-a u posjeti Vladi Federacije BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, i ministar energije, rudarstva i industrije, Vedran Lakić, primili su danas delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Sastanak se održao u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, a vodio ga je regionalni direktor EBRD-a za zapadni Balkan, Matteo Colangeli.

Nova direktorica Ureda EBRD-a u BiH

Tokom sastanka, Colangeli je predstavio novu direktoricu Ureda EBRD-a u BiH, Stelu Melnic. Ona je zamijenila Manuelu Naessl, čiji je petogodišnji mandat istekao 1. septembra ove godine.

Premijer Nikšić je izrazio zahvalnost za saradnju s Naessl, te je poželio dobrodošlicu novoj direktori. Izrazio je nadu za uspješnu suradnju na projektima koji će doprinijeti ekonomskom rastu BiH.

Očekivanja su nastavak uspješne saradnje

Direktor Colangeli istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Bosnom i Hercegovinom i Federacijom BiH. Između ostalog, razgovarali su o važnosti usvajanja Plana rasta za zapadni Balkan.

Premijer Nikšić je uvjeren da će se ubrzo naći rješenja za ovaj ključni dokument. Učesnici sastanka obradili su i aktuelne infrastrukturne projekte i mogućnosti novih inicijativa.

Manuela Naessl i njen doprinos

Premijer Nikšić i ministar Lakić su izrazili želje za uspješan nastavak karijere Manueli Naessl, ističući njen doprinos razvoju projekata tokom njenog mandata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -