Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHProtesti zdravstvenih radnika u Sarajevu: Traže pravednu satnicu

Protesti zdravstvenih radnika u Sarajevu: Traže pravednu satnicu

Protesti ispred zgrade Vlade KS

Zdravstveni radnici u Sarajevu organizovali su proteste s jasnim zahtjevom za povećanjem satnice. Trenutno su zatražili neto satnicu od 3,70 KM, dok je Vlada ponudila 3,25 KM. Ovi nezadovoljni radnici odlučili su ostati ispred zgrade Vlade dok se ne postigne dogovor.

Reakcija Vlade Kantona Sarajevo

Premijer Nihad Uk najavio je konferenciju za medije koja će se održati sutra. Na ovoj konferenciji bit će predstavljen stav Vlade KS o zahtjevima sindikata zdravstvenih radnika. Očekuje se da konferencija donese više informacija o daljnjim koracima Vučevićove administracije.

Nastavak borbe za prava

Sindikat zdravstvenih radnika ističe da neće odustati od svojih zahtjeva. “Ostajemo ovdje dok se ne ispuni naš zahtjev”, poručili su organizatori protesta. Njihova borba za pravedniju satnicu i poboljšanje uslova rada nalazi se u fokusu javnosti.

Važnost zdravstvenih radnika

Zdravstveni radnici su ključni za očuvanje zdravlja građana. Njihova borba za bolje uvjete rada također ukazuje na šire probleme u zdravstvenom sistemu. Mnogi kažu da je potrebno cijeniti trud i posvećenost ovih radnika, posebno u teškim vremenima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -