Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIsak najavio borbu protiv korupcije u Federaciji BiH

Isak najavio borbu protiv korupcije u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova preuzima inicijativu

Kada je preuzeo dužnost, federalni ministar unutrašnjih poslova, Aljoša Isak, dao je jasno obećanje o borbi protiv korupcije. Obavijestio je javnost da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP) i Federalna uprava policije (FUP) aktivno raditi na suzbijanju koruptivnih aktivnosti.

Zadaci istražnog tima

Direktor FUP-a, Vahidin Munjić, formirao je ozbiljan istražni tim koji se specijalizirao za slučajeve organiziranog i privrednog kriminala. Ove istrage su razlog konstantnih napada na policiju, a Isak ističe da će se nastaviti boriti protiv ove vrste kriminala.

Poziv građanima

Ministar Isak građanima poziva da prijave svako sumnjivo koruptivno ponašanje. Njegova poruka je jasna: borba protiv korupcije ostaje prioritet FMUP-a i FUP-a. “Svi koji su umiješani u korupciju suočit će se s odgovornošću,” rekao je Isak.

Operativna akcija “Landfill”

FUP je izveo operativnu akciju pod nazivom “Landfill”, usmjerenu na istragu sumnjivih radnji u vezi sa izgradnjom dionice autoputa. Akcija je uključila pretrese devet lokacija u nekoliko kantona.

Privedene osobe

Tokom akcije, uhapšeno je pet osoba, a istražuju se različita krivična djela uključujući zloupotrebu položaja i pranje novca. Ova akcija je važan korak u borbi protiv visoke korupcije u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -