Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZijad Lugavić dobio podršku više političkih stranaka za novi mandat u Tuzli

Zijad Lugavić dobio podršku više političkih stranaka za novi mandat u Tuzli

Podrška za gradonačelnika Tuzle

Aktuelni gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, očekuje novi mandat s podrškom više političkih subjekata. Pored matične stranke SDP-a, njegovu kandidaturu aktivno su podržali Tuzlanska alternativa, Narod i pravda, Socijaldemokrate BiH, BH Zeleni, Bosanski narodni front, Pokret demokratske akcije i nezavisni kandidat Nedžad Jusić.

Kvalitetan rad u prethodnom mandatu

Ove stranke su istaknule Lugavićevo iskustvo i vizije za bolju budućnost Tuzle. U skoro dvogodišnjem mandatu, pokazao je sposobnost da se drugačije radi, što je ocijenjeno veoma pozitivno.

Obaveza i motivacija za buduće projekte

Lugavić je izrazio veliku čast što je dobio ovakvu podršku. Naglasio je da će to predstavljati dodatnu obavezu i snagu za rad do izbora i nakon njih. On se zalaže za politike koje će se fokusirati na potrebe građana, privrednih subjekata i nevladinih organizacija.

Transparentnost političkog djelovanja

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a, Slađan Ilić, potvrdio je da su razgovori između političkih subjekata prethodili ovom zajedničkom stavu. Istakao je da ovako široka podrška kandidatu na lokalnim izborima nije zabilježena do sada, što ukazuje na ozbiljnost trenutne situacije u Tuzli i BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -