Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPredstavljeni kandidati za načelnike općina u Sarajevu: Važnost lokalnih izbora

Predstavljeni kandidati za načelnike općina u Sarajevu: Važnost lokalnih izbora

Kandidati i njihovi programi

Na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu predstavljeni su kandidati za načelnike općina Novi Grad i Novo Sarajevo. Uz to, predstavljeni su i kandidati za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo.

Bečarević o značaju izbora

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke bosanskog积极ции (SBiH), Almir Bečarević, istakao je važnost ovih izbora. Naglasio je da se radi o borbi koja nadilazi lokalne zajednice. “Ovo nije borba samo za lokalne zajednice, već borba za sve nas, za našu djecu”, poručio je Bečarević.

Osvrnuo se na probleme koje BiH trenutno ima, poput iseljavanja stanovništva i ekonomske stagnacije. Potcrtao je potrebu za strateškim uspjehom stranke, unatoč prethodnim izazovima.

Bandićeve vizije za Novo Sarajevo

Muamer Bandić, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, predstavio je svoj program pod nazivom “Jedina prava promjena”. Fokus ovog programa je unapređenje infrastrukture.

“Naš prioritet je rješavanje saobraćajnih problema, završetak Južne longitudinale i početak izgradnje Sjeverne longitudinale”, izjavio je Bandić. Također je naglasio značaj poboljšanja vodosnabdijevanja i kanalizacione mreže.

Odgovornost kandidata za vijeće

Eman Vukotić, nosilac liste za Općinsko vijeće Ilidža, izjavio je da su kandidati SBiH svjesni svoje odgovornosti prema građanima. Obećao je da neće iznevjeriti povjerenje koje su im dali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -