Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSDP u Srebrenici: Plan za Srebrenicu kao ključni temelj

SDP u Srebrenici: Plan za Srebrenicu kao ključni temelj

Mehmedović o odgovornosti prema građanima

Predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u Srebrenici, Ahmo Mehmedović, istakao je da stranka neće lagati glasačima. On je naglasio da skupštinska većina mora uključiti političke stranke koje dobiju povjerenje građana.

Programski Plan kao osnovni uslov

Mehmedović je najavio da će SDP zahtijevati od odbornika da potpišu programski Plan za Srebrenicu prije nego što započnu pregovore o pozicijama. “Većina građana ne želi isključivo političke igre”, dodao je.

Hitna pitanja građana Srebrenice

Među najvažnijim pitanjima koja muče stanovnike Srebrenice su redukcija vode i gašenje požara. “Građani trebaju praktična rješenja, a ne saopštenja”, izjavio je Mehmedović.

Poziv donatorima za obnovu

Mehmedović je upozorio da, ukoliko se ne pronađu donatori i partneri za obnovu, grad može propasti. “Srebrenica je uvijek imala prijatelje koji su pomagali”, rekao je, naglašavajući važnost zajedničkog plana.

Nova politika i iskrene namjere

Prema Mehmedoviću, Plan za Srebrenicu treba da bude osnova za preispitivanje trenutnih političkih odnosa. “Birači prepoznaju iskrenost SDP-a u nastojanju da promijeni lokalne sukobe”, zaključio je on. Očekuju osvajanje pet odborničkih mandata na lokalnim izborima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -