Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDebate u Klix Studiju: Kandidati za Općinu Centar na prvom sučeljavanju

Debate u Klix Studiju: Kandidati za Općinu Centar na prvom sučeljavanju

Prva debata u Klix Studiju

U sklopu predizborne kampanje, Klix Studio pod vodstvom Emela Burdžovića postaje središte političkog dijaloga. U narednim danima, gosti će biti kandidati iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Sučeljavanje kandidata za Općinu Centar

Danas se održava prva debata koja se fokusira na Općinu Centar. U studiju će biti aktuelni načelnik Srđan Mandić iz Naše stranke i njegov protukandidat Dennis Gratz iz Demokratske fronte. Debata će početi u 20 sati i građani je mogu pratiti uživo.

Teme debate

Kandidati će imati priliku da predstave svoje političke programe. Pitat će se o postignućima u lokalnim zajednicama, a posebno će komentirati projekte važnе za budućnost.

Osvrnut će se i na svakodnevne probleme sa kojima se građani suočavaju. Odnos prema građanima, posebno mladima, bit će središnja tema diskusije.

Kompleksnost političkog sistema

Politički sistem u Bosni i Hercegovini je kompleksan. To se odražava i na lokalne izbore, gdje iz godine u godinu raste broj političkih subjekata i nezavisnih kandidata.

Klix.ba je u organizaciji debata prioritizirao interes javnosti. Tako su odabrani oni kandidati za koje je vladalo posebno zanimanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -