Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBorba protiv Korupcije: Federalna Uprava Policije FUP Intensivira Istražnje Akcije

Borba protiv Korupcije: Federalna Uprava Policije FUP Intensivira Istražnje Akcije

Fokus na visoku korupciju

Rukovodilac Federalne uprave policije (FUP), Muhamed Munjić, naglasio je značaj borbe protiv korupcije. On je od svog imenovanja insistirao da policijski službenici fokusiraju svoje napore na koruptivne predmete, posebno one visoke korupcije.

Akcija “Landfill” i optužbe

U najnovijoj akciji pod nazivom “Landfill”, Munjić je najavio istraživanje sumnjivih radnji tokom izgradnje dionice autoputa. Ova akcija obuhvata niz krivičnih djela koja su povezana sa korupcijom.

Korupcija kao sistemski problem

Munjić je prokomentarisao da je korupcija u Bosni i Hercegovini “rak” koji razara cjelokupan sistem. Pravosudne institucije i policijske agencije moraju se aktivno boriti protiv ovog problema.

Očekivanja građana

On je također istakao da građani mogu očekivati više istraga o koruptivnim djelima i javnim zvaničnicima. FUP nastavlja s radom na otkrivanju i dokumentovanju ovih predmeta.

Podrška Vlade

Munjić je zahvalio federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku i Vladi Federacije na podršci FUP-u. Ova podrška uključuje jačanje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, te poboljšanje tehničke opremljenosti policije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -