Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBorba protiv korupcije: Akcija "Landfill" i osumnjičeni direktori Autocesta FBiH

Borba protiv korupcije: Akcija “Landfill” i osumnjičeni direktori Autocesta FBiH

Direktor FUP-a izjavio o akciji “Landfill”

Nakon akcije “Landfill”, koja se fokusira na bivšu upravu Autocesta FBiH, oglasio se direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić. Ova akcija obuhvatila je pretres na devet lokacija u tri kantona.

Osumnjičeni u akciji

U okviru istrage, osumnjičeni su Elmedin Voloder, bivši direktor Autocesta FBiH, te Marijan Nikolić iz Uprave Žepče. Također, Boris Zekić iz Uprave Orašje, Reuf Kadrić, uposlenik Autocesta, i biznismen Mustafa Musabegović iz Sarajeva su pod istragom.

Korupcija kao prioritet

Munjić je naglasio da od svog imenovanja posebnu pažnju posvećuje koruptivnim predmetima, posebno visokim oblicima korupcije. Prema njegovim riječima, korupcija u Bosni i Hercegovini predstavlja ozbiljan problem koji razara sistem.

Podrška vlade u borbi protiv korupcije

Federalna uprava policije će nastaviti s radom na dokumentovanju i istraživanju predmeta visoke korupcije. Munjić je izrazio zahvalnost federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku i Vladi Federacije za podršku u reorganizaciji i jačanju kapaciteta FUP-a.

Očekivanja građana

Građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati nastavak sličnih akcija, s obzirom na to da se FUP fokusira na istraživanje korupcijskih krivičnih djela i javnih zvaničnika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -