Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTrebinje pod vodom: Teške padavine uzrokovale poplave i otežan saobraćaj

Trebinje pod vodom: Teške padavine uzrokovale poplave i otežan saobraćaj

Teške padavine u Trebinju

U gradu Trebinju došlo je do ozbiljnih poplava uslijed intenzivnih padavina. U protekla 24 sata, zabilježeno je 141 litar kiše po kvadratnom metru. Ove kišne količine izazvale su potapanje glavne ulice, što je otežalo kretanje i u drugim dijelovima grada.

Reakcija nadležnih službi

Načelnik Štaba za vanredne situacije, Stevan Bekan, izjavio je da je jutros situacija mnogo bolja. Kiša je prestala, a nadležne ekipe su aktivno radile na terenu tokom jučerašnjeg dana kako bi smanjile posljedice. Bekan je naglasio da su oborinske kanalizacije bile preopterećene zbog velike količine vode.

Posljedice poplava

Prema Bekanovim riječima, nekoliko podruma je potopljeno, a saobraćaj je bio otežan zbog akumulirane vode. Iako se prognozira nova kiša, ona bi trebala biti mnogo slabijeg intenziteta nego jučer.

Komparacija s okolnim područjima

Osim u Trebinju, padavine su također zabilježene u okolnim gradovima. U Bileći je palo 131 litar, u Gacku 41, dok su u Nevesinju evidentirana 82 litra kiše po kvadratnom metru. Ove brojke dodatno naglašavaju izazove s kojima se svi građani suočavaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -