Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPredizborna kampanja u Općini Centar: Gratz traži podršku, Konaković odgovara

Predizborna kampanja u Općini Centar: Gratz traži podršku, Konaković odgovara

Intenzivna predizborna kampanja u Općini Centar

Predizborna kampanja u Općini Centar ulazi u najvažniju fazu. Kandidat Demokratske fronte (DF) Dennis Gratz, uz podršku SDA i SBiH, intenziviraju aktivnosti. Gratz je nedavno održao sastanak s predstavnicima Naroda i pravde (NiP) u potrazi za dodatnom podrškom za svoju kandidaturu.

Konaković o Gratzovim vezama s NiP-om

Na ovaj sastanak osvrnuo se Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a. On je na svom Instagram profilu komentarisao Gratzove napore. Konaković je iskoristio priliku da iznese sarkastične komentare.

Optužbe i politička rivalstva

Konaković je podsjetio na ranije optužbe prema njemu. Prema riječima predsjednika NiP-a, Gratz traži glasove, dok su ga ranije njegovu stranku optuživali za navodne veze s narkokartelom.

“Došao Gratz u narkokartel po glasove. NiP je narkokartel, ali glasovi ne smetaju”, poručio je Konaković. Njegovi komentari se očigledno odnose na političke rivalitete i nesuglasice unutar lokalnog političkog pejzaža.

Neslaganja unutar NiP-a

NiP nije pružio podršku ni kandidatu Naše stranke, Srđanu Mandiću. Odluka je donijeta zbog ranijih neslaganja između Mandića i Jasmina Ademovića, predsjednika NiP-a Centar. Ove tenzije dodatno komplikuju političku situaciju u Općini Centar.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -