Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNeobične padavine pogodile region: Ciklonske obilne kiše izazvale poplave

Neobične padavine pogodile region: Ciklonske obilne kiše izazvale poplave

Uticaj ciklona sa Jadranskog mora

Region je trenutno pod uticajem ciklona koji se premještava s Jadranskog mora prema istoku. Ove vremenske prilike donose značajan porast padavina u nekoliko zemalja.

Obilne padavine u Sloveniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj

Već sinoć, Sloveniju su pogodile veoma obilne kiše. Danas su se te padavine premjestile na Crnu Goru i Hrvatsku. U nekim područjima zabilježeno je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Urbane poplave i bujice u primorskim gradovima

Poplave su zahvatile Istru, Dalmaciju, dijelove crnogorskog primorja, kao i Hercegovinu. Najpogođenija područja uključuju Makarsku, Tivat i Dubrovnik. Bujice su se slijevale ulicama, a mnogi putnici imali su problema prilikom dolaska na aerodrom u Tivtu.

Spasilačke akcije tokom oluje

Sa Jadrana se obrušavaju višemetarski talasi, a spasilačke ekipe su intervenisale kako bi pomogle građanima. U jednom incidentu, žena je spašena iz talasa u Čanju.

Očekivanja paralelnih padavina

Obilne padavine nastav će se večeras, uz mogućnost jačih grmljavinskih oluja. Ciklon će se proširiti na Bosnu i Hercegovinu, a nova kiša očekuje se i u Dalmaciji.

Stabilizacija vremena na sjevernom Jadranu

Prema prognozama, situacija na sjevernom Jadranu će se stabilizovati, dok se svi očekuju promjene u utorak tokom dana. U noći, padavine će se proširiti i na Srbiju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -