Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTuzlanski Kanton poziva Turske turiste – Saradnja koja donosi nove mogućnosti

Tuzlanski Kanton poziva Turske turiste – Saradnja koja donosi nove mogućnosti

Posjeta Rešata Taman

Rešat Taman, djelatnik Turske agencije za promociju i razvoj turizma, posjetio je Tuzlanski kanton. Ovaj posjet rezultat je poziva Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, predvođenog ministrom Denisom Bećirovićem. Taman je stigao direktnom linijom iz Istanbula, koja ima za cilj olakšati dolazak turista.

Promotivna kampanja Tuzlanskog kantona

Ovaj posjet dio je šire promotivne turističke kampanje, započete prošle godine. Ministar Bećirović ističe potencijal Tuzlanskog kantona kao turističke destinacije. Aerodrom u Istanbulu povezuje letove sa mnogim svjetovima. To omogućava turistima iz svih dijelova planete da posjete ovaj predivan kanton.

Unapređenje turističkih destinacija

Rešat Taman ističe bliske kulturne i historijske veze između Bosne i Hercegovine i Turske. On ukazuje na slana Panonska jezera, koja su primjer iskorištenog prirodnog potencijala. Rešat smatra da se ovakva prirodna bogatstva trebaju bolje promovirati.

Planiranje za buduće turiste

Ministar Bećirović naglašava potrebu za infrastrukturnim unapređenjem. To je ključno za realizaciju turističkih potencijala. U planu je rad na edukaciji turističkih radnika kako bi se osigurala kvalitetna usluga za posjetitelje.

Prijedlozi i saradnja

Ministar Bećirović otvoren je za sugestije i prijedloge radnika s terena. Uvjeren je da zajedničkim radom može doći do značajnog razvoja turizma u Tuzlanskom kantonu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -