Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHHDZ 1990 zatražio smjenu Džafera Alića zbog kontroverznih izjava

HDZ 1990 zatražio smjenu Džafera Alića zbog kontroverznih izjava

Reakcije na izjave Džafera Alića

Stranka HDZ 1990 zatražila je smjenu Džafera Alića, predsjedavajućeg Skupštine HNK (SDA). Ova odluka je uslijedila nakon kontroverznih izjava Alića koje su izazvale brojne reakcije.

Netrpeljivost i kršenje Ustava

Iz HDZ-a 1990 ističu da su svjedoci neprihvatljivog javnog djelovanja Džafera Alića. On je, prema njihovom stavu, ozbiljno derogirao Ustav HNK. Njihovi predstavnici smatraju da Alićevo djelovanje može biti opasno za buduće odnose unutar kantona i cijele BiH.

Hitna sjednica za raspravu o smjeni

HDZ 1990 poziva na hitnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o mogućoj smjeni Alića. Naglašavaju da nositelji javnih funkcija moraju biti primjer odgovornog ponašanja.

Kontroverzna izjava o “neugodnim podstanarima”

Džafer Alić je u intervjuu izjavio da smatra da su oni vlasnici BiH, dok druge nazivaju “neugodnim podstanarima”. Ova izjava izazvala je žestoke reakcije, a mnogi su je ocijenili kao otvoreni poziv na progon.

Reakcije iz drugih političkih krugova

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK, Tomislav Martinović, reagovao je na Alićeve reči. On je rekao da takve izjave predstavljaju otvoreni poziv na progon, naglašavajući da podstanari mogu biti izbačeni iz kuće kad god se poželi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -