Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNapad na PDP-ovog kandidata u Istočnoj Ilidži izazvao osude

Napad na PDP-ovog kandidata u Istočnoj Ilidži izazvao osude

Incident koji je uzburkao političku scenu

Napad na Marka Novakovića, kandidata za odbornika u Skupštini Općine Istočna Ilidža, izazvao je brojne reakcije. PDP je oštro osudio napad aktiviste SNSD-a, poznatog kao N. Z.

PDP zahtijeva akciju od policije

U zvaničnom saopštenju, PDP je pozvao policiju i nadležne organe da hitno riješe slučaj. Također, pozivaju na sankcionisanje siledžijskog ponašanja koje je u proteklo vrijeme postalo učestalo.

Opis događaja

Prema izvještajima, N. Z. je presreo Novakovića dok se vraćao sa predizbornih aktivnosti. Tokom incidenta, aktivista je prijetio Novakoviću zbog njegovih budućih aktivnosti u naselju Kasindo.

Nakon što je Novaković pozvao policiju, aktivista je fizički napao, uzrokujući mu lakše tjelesne povrede, a pritom mu je oštetio košulju i oteo telefon.

Rasplet situacije

Slučaj je prijavljen policiji, a očekuje se pokretanje krivične prijave na osnovu medicinske dokumentacije. PDP tvrdi da su članovi SNSD-a mirno posmatrali napad, što dodatno naglašava do sada viđene agresivne taktike.’

Politička pozadina napada

Bojan Dragić, predsjednik PDP-a, komentarisao je da SNSD koristi prijetnje i zastrašivanje zbog nedostatka političkih argumenata. Ovakve radnje su neprihvatljive i narušavaju demokratski proces.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -