Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiApple planira revolucionirati iPhone s novim A.I. funkcijama

Apple planira revolucionirati iPhone s novim A.I. funkcijama

Uvod u novi iPhone

Neposredno prije smrti Stiva Džobsa 2011. godine, Apple je predstavio svoj peti iPhone u Cupertinu. Ovaj događaj bio je značajan zbog uvođenja Siri, softverske značajke koja je pomogla u povećanju prodaje. Apple sada ponovno donosi sličnu inovaciju.

Nove funkcije Apple Intelligence

Tokom ponedjeljka, Apple planira predstaviti revolucionarni paket iPhonea. Umjesto klasičnih poboljšanja kao što su kamera ili dizajn, fokus će biti na novim A.I. mogućnostima. Apple Intelligence će razvrstavati poruke, nuditi savjete za pisanje i unaprijediti Siri pomoću generativne umjetne inteligencije.

Izazovi i prilike za Apple

Kako bi preuzeo vodeću ulogu u generativnom A.I.-u, Apple se suočava s velikim izazovima. Usporenje prodaje iPhonea opterećuje kompaniju, koja se oslanja na ovaj uređaj za više od polovine svojih prihoda. Analitičari predviđaju prodaju rekordnih 240 miliona iPhonea sljedeće godine.

Privatnost i sigurnost podataka

Pitanja o sigurnosti podataka također su na umu. Apple navodi da će većina A.I. funkcija biti obrađena lokalno, smanjujući rizik od ugroze privatnosti. Međutim, izazovi s regulatornim zahtjevima u zemljama poput Kine predstavljaju dodatne preprede za Apple.

Zaključak

Kako Apple uvozi nove A.I. funkcije, ostaje da se vidi hoće li uspjeti zadovoljiti očekivanja potrošača. S implementacijom tehnologije koja bi mogla transformirati način korištenja iPhonea, svijet tehnologije s nestrpljenjem iščekuje nadolazeći događaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -