Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZavod zdravstvenog osiguranja KS: Istraživanja, profit i nezaposlenost u BiH

Zavod zdravstvenog osiguranja KS: Istraživanja, profit i nezaposlenost u BiH

Šta se dešava s novcem građana?

U najnovijem izdanju “Dnevnog avaza”, građani su obaviješteni o problematičnom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (KS). Šokantno je to da Zavod čuva čak 94 miliona KM, dok su prihodi u prošloj godini dostigli 582 miliona KM. Profitski rezultat je iznosio 65 miliona KM, unatoč zakonskim regulativama koje ne dozvoljavaju profitabilno poslovanje.

Proširena istraga protiv Ibre Berila

Osim finansijskih tema, novine objavljuju informacije o proširenoj istrazi protiv Ibre Berila. U ovom slučaju, još uvijek nije jasno ko su sve zainteresovane strane i kakvi će biti dalji koraci institucija.

Tužilaštvo ZDK podiglo optužnicu

Na drugom kraju, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv ljubomorne žene iz Visokog. Optužena je da je sama sebi slala prijeteće poruke, sumnjajući u nevjerstvo svog muža.

Nezaposlenost mladih u BiH

Prema informacijama sa birou, čak 90 posto nezaposlenih u BiH ima srednju školu. Ova zabrinjavajuća statistika postavlja pitanje budućnosti radne snage u našoj zemlji.

Nova sportska nada

Sportskim stranicama dominira mladi Esmir Bajraktarević, koji je postao nova zvijezda među Zmajevima. Njegov uspjeh oduševljava naciju i daje nadu ljubiteljima sporta.

Za više informacija, danas možete čitati “Dnevni avaz” i na digitalnoj platformi ovdje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -