Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzIan Mekelen pod pritiskom: Da li bi trebao vratiti titulu viteza?

Ian Mekelen pod pritiskom: Da li bi trebao vratiti titulu viteza?

Kontroverzni komentari o kraljici Elizabeti

Engleski glumac Ian Mekelen (Ian McKellen) izazvao je pravu buru reakacija nakon svojih komentara o preminuloj kraljici Elizabeti II. U intervjuu, on je opisao kraljicu kao “bezobraznu”, a njegovi navodi sada otvaraju pitanje o održavanju njegove titule viteza.

Reakcije na glumčeve riječi

Godine 1991. Mekelen je odlikovan titulom viteza za izvanredan doprinos izvedbenoj umjetnosti. Međutim, njegovi noviji komentari izazvali su protivljenje među mnogima. U intervjuu se osvrnuo na nekoliko susreta s kraljicom, ističući da je povremeno bila “prilično luda”.

Osporeni razgovor s kraljicom

Mekelen se prisjetio jednog susreta kada je kraljica komentarisala njegovu karijeru, na što je on odgovorio da ne radi “tako dugo kao ona”. Kraljica se nasmijala, a potom ga upitala da li još neko ide u pozorište. Glumac je ovaj komentar smatrao uvredljivim, smatrajući da je time insinuirala da nije relevantan.

Kraljevski stručnjaci reagiraju

Kraljevski eksperti smatraju da je Mekelen pretjerao u svojim kritikama i da njegovi komentari zavređuju ozbiljan odgovor. Mnogi smatraju da bi trebao razmisliti o povlačenju iz titule viteza zbog svog ponašanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -