Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHFuad Kasumović osudio praksu SDA: "Ponižavanje mještana Starine"

Fuad Kasumović osudio praksu SDA: “Ponižavanje mještana Starine”

Skandal u Starinama kod Zenice

Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice i kandidat na predstojećim izborima, objavio je šokantne snimke iz Starina. U svojoj objavi, optužio je Stranku demokratske akcije (SDA) za ucjenjivanje građana putem podjele paketa pomoći.

Uslovi koje postavlja SDA

Kasumović je izrazio zabrinutost zbog scenarija koji podsjećaju na ratna vremena. Kako ističe, SDA djeluje tako da mještanima nudi pomoć, ali uz obrazac gdje oni koji daju svoj glas dobijaju više. “Sramotno je da se koriste takve metode”, poručio je.

Podjela među građanima

Navodi da je potez SDA dodatno podijelio selo, gdje je napravljen spisak glasača koji imaju pravo na pomoć. “Ovo je stvaranje društvenih razlika i nepoštivanje dostojanstva građana”, dodaje Kasumović.

Pitanja o etici i pravdi

On je također ukazao na kontrast između života običnih građana i onih na vlasti. Premijer Nezir Pivić, kako Kasumović tvrdi, vodi život daleko od stvarnosti mještana Starine, što dodatno pojačava osjećaj nepravde.

Prijava CIK-u

Kasumović je najavio da će podnijeti prijavu Centralnoj izbornoj komisiji zbog, kako navodi, klasične kupovine glasača. Očekuje da će građani osuditi ovakvo ponašanje i zahtijevati dostojanstvo u političkim procesima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -