Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSkandalozne optužbe Fuada Kausmovića prema humanitarnoj organizaciji One Nation

Skandalozne optužbe Fuada Kausmovića prema humanitarnoj organizaciji One Nation

U Zenici je došlo do sukoba između gradonačelnika Fuada Kausmovića i humanitarne organizacije “One Nation”. Kausmović je na društvenim mrežama objavio snimke i fotografije, koje tvrdi da prikazuju djelovanje SDA kao pokušaj manipulisanja potrebama naroda.

Optužbe gradonačelnika

Kausmović je naveo da su scene zabilježene u Starini kod Zenice podsjećaju na teške ratne godine. “SDA ponovo pokušava od naroda praviti sirotinju”, istaknuo je Kausmović. On je kritikovao stranku zbog navodnog nuđenja pomoći u vidu humanitarnih paketa, definirajući to kao nedopustivo.

Odgovor volontera

Volonteri organizacije “One Nation” brzo su reagovali na ove optužbe. Nermin Valentić, jedan od volontera, demantovao je Kausmovićevu tvrdnju. Podcrtao je da je podjela paketa bila transparentna i prijavljena policiji.

Humanitarni rad One Nationa

Organizacija “One Nation” kontinuirano već šest godina pomaže socijalno ugroženim porodicama u Zenici. Valentić je objasnio da svaki paket nosi oznaku donatora te da nije povezan s političkim strankama. “Ne želimo biti poligon za politička prepucavanja,” dodao je.

Šokantna situacija

Muhamed Patković, predstavnik One Nationa, izrazio je ogorčenje zbog korištenja njihovog humanitarnog rada za političke svrhe. “Ovo je nedopustivo ponašanje,” rekao je Patković, naglašavajući važnost humanitarnih aktivnosti bez političkih pretenzija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -