Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRadojičić na Konvenciji: Banja Luka suočava s dugovima i potrebom za promjenama

Radojičić na Konvenciji: Banja Luka suočava s dugovima i potrebom za promjenama

Predizborni govor Igora Radojičića

Igor Radojičić, predsjednik Nezavisnog pokreta “Svojim putem”, održao je centralnu predizbornu konvenciju. U svom obraćanju istakao je važnost transparentnosti u radu lokalnih vlasti.

Dugovi i stanje budžeta

Radojičić je naglasio kako je prilikom predaje dužnosti aktuelnom gradonačelniku u decembru 2020. godine ostavio plaćene račune i 23 miliona KM u budžetu. Prema njegovim riječima, danas Banja Luka ima ozbiljne dugove koji će biti otkriveni krajem godine.

Kritika vlasti Republike Srpske

On je dodatno kritikovao Vladu RS, koju je nazvao najlošijom u istoriji Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Radojičić je istakao da su vijesti iz vlade fokusirane na prikupljanje sredstava za isplatu plata i penzija.

Prioriteti i budućnost

Predsjednik pokreta smatra da je demografska obnova prioritet, ističući gubitak stanovništva zapadno od Banja Luke. Prema njegovim riječima, bez ljudi, infrastruktura poput asfalta gubi svoj značaj.

Radojičić vjeruje da će pokret “Svojim putem”, osnovan prije pet mjeseci, postići značajan rezultat na predstojećim izborima. Njegova vizija je promjena sistema koja je potrebna za bolju budućnost Republike Srpske.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -