Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRadojičić: Banja Luka se suočava s političkim cirkusom i dugovima

Radojičić: Banja Luka se suočava s političkim cirkusom i dugovima

Igor Radojičić na predizbornoj konvenciji

Tokom proteklih nekoliko godina, Banja Luka je svjedočila političkom cirkusu. Ove tvrdnje iznio je Igor Radojičić, predsjednik Nezavisnog pokreta „Svojim putem“. On je na centralnoj predizbornoj konvenciji naglasio da se u gradu odvijaju razni performansi dok neki biznisi prolaze kroz najbolje dane.

Dugovi i finansijska situacija

Radojičić je istakao da je, kada je predao dužnost aktuelnom gradonačelniku u decembru 2020. godine, ostavio 23 miliona KM u budžetu. Međutim, prema njegovim riječima, Banja Luka danas ima ogromne dugove. „Ovi dugovi će izaći na vidjelo krajem godine“, rekao je Radojičić.

Kritika Vlade Republike Srpske

On se takođe osvrnuo na rad Vlade Republike Srpske, koju smatra najlošijom vladom u povijesti Saveza nezavisnih socijaldemokrata. „Iz Vlade RS najveća vijest je kada skupe novac za plate i penzije“, dodao je Radojičić.

Prioriteti i budući planovi

Radojičić vjeruje da će Nezavisni pokret „Svojim putem“ ostvariti značajan rezultat na predstojećim izborima. Smatra da je demografska obnova prioritet, jer se stanovništvo Republika Srpska zapadno od Banja Luke smanjuje. „Nema ljudi ni u selima, ni u gradovima“, upozorio je Radojičić.

Aktivnosti Pokreta „Svojim putem“

Kandidati za odbornike prisustvovali su konvenciji, gdje su razmatrali sistemske promjene i nove metode za poboljšanje stanje u regiji. Radojičić je uvjeren da će njegov pokret postati ključan faktor na opštim izborima za dvije godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -