Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKontroverza oko humanitarne pomoći u Zenici izaziva podijeljena mišljenja

Kontroverza oko humanitarne pomoći u Zenici izaziva podijeljena mišljenja

Humanitarna aktivnost ili politička manipulacija?

U predizbornoj atmosferi, objave gradonačelnika Zenice, Fuada Kausmovića, postale su predmet rasprave. On je optužio Stranku demokratske akcije (SDA) da “pravi sirotinju i bijedu” od naroda, pozivajući se na snimke podjele humanitarnih paketa.

Reakcije volontera i organizacije “One Nation”

Snimci na koje se Kausmović poziva prikazuju volontere organizacije “One Nation”. Ova organizacija, koja djeluje u Zenici već šest godina, redovno pomaže porodicama slabog imovinskog stanja. Njihove aktivnosti su transparentne i prijavljene policiji.

Nermin N. Valentić, volonter “One Nation”, demantovao je Kausmovićeve tvrdnje, naglašavajući da se radi o humanitarnoj pomoći, a ne političkoj propagandi. Kako ističe, svaki paket koji se dijeli ima jasno označen izvor i donatora.

Politička pozadina i osuda korištenja humanitarne pomoći

Valentić je naglasio da organizacija ne želi biti dio političkih prepucavanja. “Šokiran sam da neko koristi naš humanitarni rad za svoje politikantstvo”, izjavio je Muhamed Patković, predstavnik “One Nation”.

Ova situacija dodatno komplikuje već napetu predizbornu kampanju u Bosni i Hercegovini, gdje se etičnost i transparentnost u humanitarnim akcijama sve više dovode u pitanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -