Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPožar u MZ Luka kod Srebrenice: Ministra Helez poziva na bržu reakciju

Požar u MZ Luka kod Srebrenice: Ministra Helez poziva na bržu reakciju

Širenje požara zabrinjava lokalno stanovništvo

U MZ Luka kod Srebrenice, požar aktivan već sedmi dan predstavlja ozbiljnu prijetnju lokalnim stanovnicima. Mnogi su u strahu da bi požar mogao ugroziti njihove domove. Širenje vatre prema naseljenim mjestima stvara atmosferu panike među građanima.

Angažman helikoptera u gašenju požara

Prethodni dani su obeleženi radom helikoptera Republičkog servisa, dok su ovih dana u akciju uključeni i helikopteri Oružanih snaga BiH. Ministar odbrane, Zukan Helez, oglasio se putem društvenih mreža kako bi informisao javnost o angažmanu ovih resursa.

Ministar Helez kritizira lokalne vlasti

Helez je istakao da su tri helikoptera angažovana u gašenju požara u općinama Rudo i Srebrenica. Izjavio je da je postupak odobrenja angažmana brz i učinkovit. “Od prijema odobrenja do podizanja helikoptera prođe svega nekoliko minuta,” rekao je Helez.

Apel na bržu reakciju vlasti

Ministar je naglasio da ne razumije zašto lokalne vlasti čekaju da požar ugrozi živote ljudi i njihovu imovinu. “U ovakvim situacijama, vrijeme je ključno za spašavanje,” dodao je Helez. Oružane snage BiH pokazuju svoju odanost svim građanima BiH, ističući svoju spremnost da pomognu u kriznim situacijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -