Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIlidža Ponovo Domaćin Tradicionalnim Konjičkim Trkama

Ilidža Ponovo Domaćin Tradicionalnim Konjičkim Trkama

Veliko Zanimanje Posjetilaca

Pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, konjičke trke na hipodromu Butmir održane su ove godine uz izniman uspjeh. Više od dvije hiljade posjetilaca uživalo je u četiri trke, kao i bogatom kulturno-zabavnom programu.

I históricos fijakeri na hipodromu

Program je započeo u 14:30 sati i bio je obogaćen nastupom ilidžanskih fijakerista. Oni su predstavili svoje konje, koje posjetitelji mogu sresti u Velikoj Aleji. Kulturnu dimenziju upotpunili su KUD Biseri Bjelašnice i Ferid Avdić.

Obnova Tradicije

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, izrazio je zadovoljstvo zbog obnove tradicionalnih konjičkih trka. “Nakon dugogodišnje pauze, ove godine smo podigli organizaciju na viši nivo, a fijakeri su dodatno obogatiljali program”, rekao je Muzur.

Rezultati Trka

U prvoj trci “Imperia-Araberi”, pobjednik je bio Sinah Samara, kojeg je jahao džokej Aleksandar Šašić. Trka KK Butmirski galop obilovala je neizvjesnošću, gdje je grlo Bolzano završilo kao pobjednik, dok je drugo mjesto pripalo Akropolis Boy-u.

Očekivanja za Budućnost

Iako su organizatori imali razloga za razočaranje, uspjeh ovogodišnje manifestacije nije mogao umanjiti njihovo zadovoljstvo. “Nakon prošlogodišnjeg povratka trka, trudimo se iz godine u godinu unaprijediti organizaciju”, dodali su organizatori.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -